Firefox error to install

DJ Lucas dj at linuxfromscratch.org
Sun Aug 21 19:23:21 PDT 2005


Christopher Beppler wrote:
> Randy McMurchy wrote:
> 
>>Christopher Beppler wrote these words on 08/21/05 12:01 CST:
>>
>>
>>
>>>root at opteron:~# LC_ALL=C firefox
>>>/usr/lib/firefox-1.0.6/run-mozilla.sh: line 159:  3833 Segmentation
>>>fault      "$prog" ${1+"$@"}
>>
>>
>>Well, as you suspect this is almost always caused from mis-configured
>>TrueType fonts.
>>
>>
>>
>>
>>>I am sure, that I have misconfigured the fonts. But what is my fault.
>>>I've done everything like described in "X Window System Components" from
>>>BLFS 6.1
>>
>>
>>Everything looks normal. Can you run the following commands and post
>>the output:
> 
> 
> sure...
> 
> 
>>grep Load /etc/X11/xorg.conf (substitute the correct XFree filename)
> 
> 
> root at opteron:~# grep Load /etc/X11/XF86Config
>     Load        "dbe"   # Double buffer extension
>     Load        "type1"
>     Load        "speedo"
>     Load        "freetype"
>     Load        "glx"
> 
> 
>>grep FontPath etc/X11/xorg.conf (substitute the correct XFree filename)
> 
> 
> root at opteron:~# grep FontPath /etc/X11/XF86Config
>     FontPath   "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/local/"
>     FontPath   "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/misc/"
>     FontPath   "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/75dpi/:unscaled"
>     FontPath   "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/100dpi/:unscaled"
>     FontPath   "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/Speedo/"
>     FontPath   "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/Type1/"
>     FontPath   "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/TrueType/"
>     FontPath   "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/freefont/"
>     FontPath   "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/75dpi/"
>     FontPath   "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/100dpi/"
> 
> 
>>xlsfonts | head
> 
> 
> root at opteron:~# xlsfonts | head
> -adobe-courier-bold-o-normal--0-0-100-100-m-0-iso10646-1
> -adobe-courier-bold-o-normal--0-0-100-100-m-0-iso8859-1
> -adobe-courier-bold-o-normal--0-0-100-100-m-0-iso8859-10
> -adobe-courier-bold-o-normal--0-0-100-100-m-0-iso8859-13
> -adobe-courier-bold-o-normal--0-0-100-100-m-0-iso8859-14
> -adobe-courier-bold-o-normal--0-0-100-100-m-0-iso8859-15
> -adobe-courier-bold-o-normal--0-0-100-100-m-0-iso8859-2
> -adobe-courier-bold-o-normal--0-0-100-100-m-0-iso8859-3
> -adobe-courier-bold-o-normal--0-0-100-100-m-0-iso8859-4
> -adobe-courier-bold-o-normal--0-0-100-100-m-0-iso8859-9
> 
> 
> Thank you!
> 
> Christopher

As has been found so many times on this list, the fonts typically are
the problem with the above error.  Did you by chance copy fonts from
your windows partition as root (expecting 755 perms)?  If so, make
certain that they are readable by the user running firefox....I had this
exact problem some time ago, however, I can't recall exactly why the
umask was ignored.  I'll dig through the archives and see if I can find
it a bit later.

HTH

-- DJ Lucas



More information about the blfs-support mailing list