xorg-server-1.6.3 " No package 'xfont' found"

Michael listen at freigeister.org
Sat Oct 10 11:45:25 PDT 2009


Am Samstag, 10. Oktober 2009 18:18:30 schrieb Jim McConville:
> Ref. BLFS svn 20091008
>        Chapter 23. X Window System Environment
>        xorg-server-1.6.3
> 
> While compiling xorg-server-1.6.3  executing the installation commands:
> 	./configure $XORG_CONFIG
> 	   --with-module-dir=$XORG_PREFIX/lib/X11/modules \
> 	   --with-xkb-output=/var/lib/xkb \
> 	   --enable-install-setuid &&
> 	make
> 
> I have encountered the following termination:
> 
> "checking for XSERVERCFLAGS... configure: error: Package requirements
> (randrproto >= 1.2.99.1 renderproto >= 0.9.3 fixesproto >= 4.0 damageproto
>  >= 1.1 xcmiscproto xextproto >= 7.0.3 xproto >= 7.0.13 xtrans >=
> 1.2.2bigreqsproto resourceproto fontsproto inputproto >= 1.5 kbproto >=
>  1.0.3 videoproto compositeproto >= 0.4 scrnsaverproto >= 1.1 resourceproto
>  xineramaproto xkbfile xfont xau fontenc pixman-1 >= 0.13.2 hal dbus-1
>  xdmcp openssl) were not met:
> 
> No package 'xfont' found
> 
> Consider adjusting the PKG_CONFIG_PATH environment variable if you
> installed software in a non-standard prefix."

Seems you're missing the package libXfont-1.3.3.tar.bz2 

> The font-7.4.wget file does not list a 'libXfont" source.  I suspect that
>  the Xorg-7.4 has incorporated the "xfonts-*" into some X11 libraries but
>  the Makefile does not reflect the change. Any advice in persuing and
>  resolving this compile problem  would be appreciated.
> 
> 
> Jim McConville
> jhmc at xmission.com
> 

Greetings Michael
-- 
"Virtus post nummos. - Die Tugend (kommt) nach dem Geld."
                                                Horaz

Duisburger Linux User Group
Fellow der Free Software Foundation Europe

  /"\        ASCII Ribbon Campaign
  \ /        No HTML/RTF in email
   x         No Word docs in email
  / \        Respect for open standards



More information about the blfs-support mailing list