make install was run and no errors what so ever, what i'll do is go back to my snapshot i made after 6.10, i tried this before but im gonna go ahead and do it again just to see if i dont have my old gcc-build folder hanging around.<div>
Ill let you know if i encounter the same problem again after the 3rd attempt of getting past this.</div><div><br></div><div>You will hear from me soon,</div><div>Kaleb</div><div><br><div class="gmail_quote">On Thu, Nov 15, 2012 at 1:49 AM, Ken Moffat <span dir="ltr"><<a href="mailto:zarniwhoop@ntlworld.com" target="_blank">zarniwhoop@ntlworld.com</a>></span> wrote:<br>
<blockquote class="gmail_quote" style="margin:0 0 0 .8ex;border-left:1px #ccc solid;padding-left:1ex"><div class="HOEnZb"><div class="h5">On Thu, Nov 15, 2012 at 12:42:03AM +0100, Kaleb van Ingen Schenau wrote:<br>
> Hi, and thanks for the respond<br>
><br>
> Throughout the book i've encountered 0 problems or errors and everything<br>
> goes according to the book. It just seems weird that everything works as<br>
> intended at chapter 6.10 then somewhere between that and compiling<br>
> bin-utils and GCC it messes up somewhere, could this be something that i<br>
> maybe mistyped earlier and i'm not experiencing the effects from. (Note<br>
> that EVERY test till this point have been 100% accurate to what to book<br>
> states it should be)<br>
> But to anwser your questions:<br>
> >>Then when i run:<br>
> > >#grep 'SEARCH.*/usr/lib' dummy.log |sed 's|; |\n|g'<br>
> >> SEARCH_DIR("/tools/i686-pc-linux-gnu/lib")<br>
> >> SEARCH_DIR("/usr/lib")<br>
> >> SEARCH_DIR("/lib");<br>
> >><br>
> >> which is also not correct<br>
><br>
> >That seems to be correct - please compare it to the book - 3<br>
> >matches, for /tools/i686-pc-linux-gnu, /usr/lib, /lib.  For this<br>
> >part I don't see any error - please point it out if I'm wrong!<br>
><br>
> The book says it should be:<br>
> SEARCH_DIR("/usr/i686-pc-linux-gnu/lib")<br>
> SEARCH_DIR("/usr/local/lib")<br>
> SEARCH_DIR("/lib")<br>
> SEARCH_DIR("/usr/lib");<br>
><br>
> So I'm somehow still pointing to /tools while it seems that i should be<br>
> searching in /usr and /lib, i think this might a main reason why it isn't<br>
> working.<br>
><br>
</div></div> You were right all along, it doesn't match : I'll have to blame the<br>
prescription painkillers I'm on (only ibuprofen and paracetomol!).<br>
Sorry, no idea how I misread what the book says.<br>
<div class="im"><br>
> >Are you doing something unusual ?  That probably includes building<br>
> >on a virtual machine, using the package_users hint, and building on<br>
> >mingw or whatever on windows.  Or using minimalist packages (dash,<br>
> >busybox).  If this is a straight build linux from linux, did you<br>
> >check the host against the Host System Requirements in the preface ?<br>
><br>
> I'm building on a virtual PC running Centos 6.3 which i think fit the Host<br>
> System Requirements, other then that I'm not using anything the book<br>
> doesn't tell me to and i haven't skipped anything, I'm just doing what the<br>
> book is telling me to do. Have the logs been of any help maybe?<br>
> <a href="http://pastebin.com/dCjzz5yb" target="_blank">pastebin.com/dCjzz5yb</a> <<---- or is there anything else i can supply you<br>
> with to help me?<br>
><br>
</div>[ snipping my original reply below this - please don't top post, and<br>
trim what you are replying to. ]<br>
<br>
 I've no idea about virtual machines, maybe someone else can offer<br>
suggestions about specific changes (if any) needed - but I don't<br>
recall seeing problems from them apart from selecting the right<br>
kernel options.<br>
<br>
 So to recap, hopefully correctly - your include directories from<br>
gcc are not as expected, and the SEARCH_DIRs begin in /tools.<br>
<br>
 That last point is correct for 6.10 (hmm, maybe I was looking there<br>
instead of 6.17 when I replied).<br>
<br>
 Going back to check my _own_ (64-bit) logs from 7.2 (with a lot of<br>
things collected up), in 6.10 I see that I have:<br>
ignoring nonexistent directory<br>
"/tools/lib/gcc/x86_64-unknown-linux-gnu/4.7.1/../../../../x86_64-unknown-linux-gnu/include"<br>
<div class="im">ignoring duplicate directory "/tools/include"<br>
#include "..." search starts here:<br>
#include <...> search starts here:<br>
 /usr/include<br>
</div> /tools/lib/gcc/x86_64-unknown-linux-gnu/4.7.1/include<br>
 /tools/include<br>
 /tools/lib/gcc/x86_64-unknown-linux-gnu/4.7.1/include-fixed<br>
<br>
and<br>
SEARCH_DIR("/tools/x86_64-unknown-linux-gnu/lib64");<br>
SEARCH_DIR("/tools/x86_64-unknown-linux-gnu/lib");<br>
<div class="im">SEARCH_DIR("/usr/lib"); SEARCH_DIR("/lib");<br>
</div>(this time, word-wrapping has mad a long line become 3 individual<br>
lines).<br>
<br>
 I *think* that looks as if your results at the end of 6.17 match,<br>
or are at least similar to, your results in 6.10 ?  Is it possible<br>
that you omitted 'make install' after running the tests on gcc ?<br>
<br>
 Other than that, I'm again out of ideas.<br>
<div class="HOEnZb"><div class="h5"><br>
ĸen<br>
--<br>
das eine Mal als Tragödie, das andere Mal als Farce<br>
--<br>
<a href="http://linuxfromscratch.org/mailman/listinfo/lfs-support" target="_blank">http://linuxfromscratch.org/mailman/listinfo/lfs-support</a><br>
FAQ: <a href="http://www.linuxfromscratch.org/lfs/faq.html" target="_blank">http://www.linuxfromscratch.org/lfs/faq.html</a><br>
Unsubscribe: See the above information page<br>
</div></div></blockquote></div><br></div>